Agartha&Shamballa Nedir?

Sıradaki içerik:

Agartha&Shamballa Nedir?

e
sv

Kristof Kolomb ve Macera Dolu Hayatı

39 okunma — 06 Aralık 2022 19:06

Kristof Kolomb

Kristof Kolomb 1451 yılında İtalya’nın Cenova kentinde doğdu. Bir işletmede çırak olarak çalıştı, daha sonra denizde çalıştı. 1477’de Atlas Okyanusu’na ilk yolculuğunu yaptı: 1492’de İspanyol vatandaşı oldu ve kendisine Nina, Pinta ve Santa Maria gemileri verildi. Kolomb batıya yönelip Asya’ya ulaşmak istiyordu ama Dünya’nın ne kadar büyük olduğunu bilmiyordu. Kolomb, 12 Ekim 1492’de Bahamalar’da San Salvador Adası olarak adlandırdığı yere indi; bu ada bugün Haiti ve Dominik Cumhuriyeti olarak bilinmektedir. Kolomb, Kastilya Kraliçesi I. Isabella ve Aragon Kralı II Ferdinand’a göstermek için yanında götürmek üzere birkaç yerliyi kaçırdı; 1.200 adam ve malzeme taşıyan 17 gemiyle ikinci bir yolculuğu finanse etmeyi kabul ettiler – yeni topraklarının onlara baharat ve diğer ürünlerden zenginlik sağlayacağını umuyorlardı; ayrıca misyonerlerin de yolculuğa katılmasını planladılar

Kristof Kolomb 1451 yılında İtalya’nın Cenova kentinde doğdu.

Kristof Kolomb 1451 yılında İtalya’nın Cenova kentinde doğdu. Bir dokumacının oğluydu ve babası onun denizci olmasını istemiyordu. Annesi onun rahip olmasını istiyordu ama o yine de denizci oldu.

Bir işletmede çırak olarak çalıştı, sonra denizde çalıştı.

Kristof Kolomb İtalya’nın Cenova kentinde doğdu. Orada bir işletmede çırak olarak çalıştı. Ayrıca denizde çalışarak denizci ve haritacı oldu. Aynı zamanda dünya okyanuslarını inceleyen ve haritalarını yapan bir kaşifti.

1477 yılında Atlantik Okyanusu’na ilk yolculuğuna çıktı.

1477 yılında Atlantik Okyanusu’na ilk yolculuğunu gerçekleştirdi. Gemilerinin adı “San Sebastián” ve “Lobera” idi.

Mürettebatında Bartolomé Colón ve Pedro de Medina’nın da aralarında bulunduğu 27 kişilik bir ekip vardı. Yolculukları 3 Ağustos 1477’de Cádiz’den (İspanya) gemide hiçbir navigasyon aleti olmadan başladı. Gemi, Fas’ın kuzey kıyısında Madeira Adası yakınlarında bulunan Kanarya Adaları’na ulaşmadan önce birkaç hafta boyunca şiddetli rüzgârlar tarafından rotasından saptırıldı. Yolculuklarına Cape Verde Takımadaları üzerinden doğuya doğru devam ettiler ve Kasım 1478’de Brezilya’yı keşfettiler: Rio de Janeiro, Salvador de Bahia ve Recife gibi diğer şehirlerin yanı sıra bugün Güney Amerika’nın doğu kıyı şeridi olarak bilinen yer.

1477’de Atlas Okyanusu’na ilk yolculuğuna çıktı: 1492’de İspanya vatandaşı oldu ve kendisine Nina, Pinta ve Santa Maria gemileri verildi.

İspanyol vatandaşı olduktan sonra Kolomb’a Nina, Pinta ve Santa Maria gemileri verildi. Daha sonra 1477 yılında Atlas Okyanusu’na ilk yolculuğuna çıktı. Batıya doğru yelken açarak Asya’ya ulaşabileceğine inanıyordu çünkü Japonya’nın Hindistan’ın bir parçası olduğunu düşünüyordu. Ancak Dünya’nın ne kadar büyük olduğunun farkında değildi çünkü henüz yuvarlak olduğu bilinmiyordu!

Bu yolculuktan sonra Kolomb evine döndü ve Aragon Kralı Ferdinand II (1452-1516) ve Kastilya Kraliçesi Isabella I (1451-1504) için haritacı olarak çalıştı. 1492’de, İspanya kral ve kraliçesini Kastilya adına başka bir keşif gezisini finanse etmeye ikna etmek için uzun bir hazırlık ve lobi faaliyetinden sonra -ki Christopher’ın ünlü olduğu taçlandırıcı başarıdır- Kolomb üç gemiyle tekrar batıya yelken açtı: Kendi komutasındaki Nina; kardeşi Vicente Yáñez Pinzón’un kılavuz olarak eşlik ettiği Martín Alonso Pinzón’un (ölümü 1519) kaptanlığını yaptığı La Pinta; ve Juan de la Cosa’nın (ölümü 1506) kaptanlığını yaptığı El Trinidad. Bu kez doğuya değil, Cathay’ı (Çin) aramak için keşfedilmemiş sularda batıya doğru gidiyorlardı.

Kolomb batıya doğru giderek Asya’ya ulaşmak istiyordu, ancak Dünya’nın ne kadar büyük olduğunu bilmiyordu.

Kolomb Dünya’nın gerçekte olduğundan çok daha küçük olduğuna inanıyordu, bu yüzden batıya yelken açarak Asya’ya ulaşabileceğini düşündü. Avrupa ve Asya arasındaki tüm toprakları bilmiyordu ama okyanus gibi yolunu kapatan bir şey olmadığı sürece sorun yaşamayacağından emindi.

Kolomb yolculuğuna başladığında, Dünya’nın gerçekte ne kadar büyük olduğu hakkında hiçbir fikri yoktu. Yine: gerçekte olduğundan çok daha küçük olduğuna inanıyordu. Bu inancın onun çok ciddi sorunlara (ve aynı zamanda çok ciddi ölümlere) neden olduğunu söyleyebiliriz.

İLGİLİ İÇERİK Agartha&Shamballa Nedir? Blog

12 Ekim 1492’de Kolomb Bahamalar’da San Salvador Adası adını verdiği yere indi.

1492 yılında Kristof Kolomb San Salvador adını verdiği adaya ayak bastı. Ada günümüzde Watlings Adası olarak bilinmektedir ve Bahamalar’ın bir parçasıdır. Adaya, günü 12 Ekim olan koruyucu azizi Aziz Salvador’un adını vermiştir.

Kolomb karşılaştığı insanların nazik, arkadaş canlısı ve ekibinin silahları hakkında meraklı olduklarını belirtti.

Kolomb, karşılaştığı insanların nazik, dost canlısı ve mürettebatının silahlarını merak ettiklerini belirtti. Yerliler de Kolomb’un gemileri ve silahlarından başka bir şeye şaşırmamışlardı. Kolomb onların görünüşlerini çabuk gülen ama günlük işlerini ciddi bir şekilde yapan insanlar olarak tanımlamıştır.

Yerlilerin yazılı bir dili yoktu, bu nedenle kültürleri ya da inançları hakkında tarihsel bir kayıt bulunmamaktadır. Bununla birlikte, kıtadaki diğer Amerikan yerlileriyle aynı özelliklerin çoğunu paylaştıkları muhtemel görünmektedir: küçük köylerde veya kabilelerde yaşıyorlardı; mısır gibi ekinler yetiştiriyorlardı; av avlıyorlardı; ulaşım için köpek gibi hayvanları kullanıyorlardı ve kemik ve tahtadan aletler yapıyorlardı[3].

Adayı İspanya için talep etti ve La Isla Espanola (İspanyol Adası) adını verdi. Günümüzde Haiti ve Dominik Cumhuriyeti olarak bilinmektedir.

Bildiğiniz gibi Kolomb bir İspanyol vatandaşıydı. Adaya San Salvador adını verdi ve İspanya adına sahiplendi. Bugün Haiti ve Dominik Cumhuriyeti olarak biliniyor.

Yerliler dost canlısıydı ve mürettebatın silahlarını merak ediyorlardı. Kolomb İspanya’ya köle olarak götürmek üzere bazı yerlileri kaçırdı, ancak hepsi karaya ulaşamadan öldü.

Kolomb, Kastilya Kraliçesi I. Isabella ve Aragon Kralı II Ferdinand’a göstermek üzere beraberinde götürmek üzere birkaç yerliyi kaçırdı.

Kristof Kolomb’un birkaç yerliyi İspanya’ya götürmek ve Kastilya Kraliçesi I. Isabella ile Aragon Kralı II. Ferdinand’a göstermek için kaçırdığını da bilmelisiniz. Yöneticiler, çıplak ve vücut boyalarıyla kaplı olan bu insanlar hakkında pek bir şey düşünmediler. Onların vahşi hayvanlar ya da vahşiler olduğunu düşündüler. Ancak Kolomb ülkesine döndüğünde herkese, kıyafet giyen ve İspanyolca konuşan insanların olduğu yeni bir ülke bulduğunu söyledi!

Kasım ayı sonlarında Kolomb İspanya’ya geri döndü ve keşif haberlerini altın, bitkiler, hayvanlar ve bazı yerlilerle birlikte hükümdarlara götürdü.

Kasım ayının sonlarında Kolomb İspanya’ya döndü ve altın, bitkiler, hayvanlar ve bazı yerlilerle birlikte yöneticilere keşiflerinin haberini götürdü. Yöneticiler, 1.200 adam ve malzeme taşıyan 17 gemiyle ikinci bir yolculuğu finanse etmeyi kabul ettiler.

Kral ve kraliçe, 1.200 adam ve malzeme taşıyan 17 gemiyle ikinci bir yolculuğu finanse etmeyi kabul etti. Yeni topraklarının onlara baharat ve diğer ürünlerden zenginlik sağlayacağını umuyorlardı. Ayrıca, putperest yerlileri Hıristiyanlığa döndürmek için misyonerlerin de yolculuğa katılmasını planladılar.

1493 yılında Kolomb, 1.200 adam ve malzeme taşıyan 17 gemiyle yeni topraklara ikinci bir yolculuk yaptı. Yeni topraklarının onlara baharat ve diğer ürünlerden zenginlik sağlayacağını umuyorlardı. Ayrıca pagan yerlileri Hıristiyanlığa döndürmek için misyonerlerin de yolculuğa katılmasını planladılar.

Kolomb geri döndüğünde daha fazla yerli, altın, bitki ve hayvan getirdi.

Sonuç;

Hikâyenin geri kalanı tarih oldu: Kolomb’un ikinci yolculuğu La Isabela’da bir yerleşim yeri kurmada başarılı oldu, ancak koloni sonunda başarısız oldu. Bunun hastalık ve kıtlığın yanı sıra İspanyollar ve yerliler arasında yiyecek depoları ve altın madenleri gibi kaynaklar üzerindeki anlaşmazlıklar da dahil olmak üzere birçok nedeni vardı.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli